De trotse manager in de vergaderzaal. De gelukkige docent in de aula. De gefascineerde bezoeker in het museum. Ze delen allen dezelfde ervaring. Ze genieten van het beeld en geluid geïnstalleerd door Videocenter.

Videocenter verkoopt niet enkel audio-visueel materiaal, maar beschikt over een eigen studie dienst die totaal oplossingen uitwerkt op maat van de klant van A tot Z. Van een projector over een draadloze microfoon en een scherm tot een audio-visueel totaalproject. Onze projecten zijn echt maatwerk. Op voorhand wordt er steeds een volledige planberekening gemaakt in overleg met de klant.

In akoestisch moeilijke ruimten wordt op voorhand gesimuleerd welke luidspreker principe/type het meest geschikt is voor die toepassing, opdat het geluid een mooie egale en aangename verdeling heeft en er voldoende spraakverstaanbaarheid (STI, Speech Transmission index)heerst in afgewerkte toestand. Deze gesimuleerde waarden kunnen bij oplevering worden nagemeten ter controle, om zeker te zijn dat aan de nagestreefde eisen ook wel degelijk voldaan is.

Betreft het een auditorium, theater, museum, vergaderzaal of showroom, Videocenter is van alle markten thuis. In overleg met u of uw studiebureau zoeken wij naar een uniek maar vooral functioneel evenwicht tussen beeld,licht en klank. Daarbij maken wij enkel gebruik van duurzaam audiovisueel materiaal, het resultaat van een strenge selectie van onze leveranciers.

Videocenter heeft een eigen team dat instaat voor het ontwerp, de levering, de plaatsing en de programmering van de installatie. Daarnaast munt Videocenter uit in service. Videocenter leidt uw systeem-verantwoordelijke op en zorgt voor het verdere onderhoud van de apparatuur. Bij pannes of defecten wordt er gezorgd voor een tijdelijke tussenoplossing zodat u rustig kunt verder werken. In de wereld van professioneel materiaal is deze denkwijze niet meer dan normaal.