nieuws

Kathedraal Hasselt kiest voor BOSE Active Arrays en ‘Streamt Live’.

Na de grondige renovatie van de Kathedraal in Hasselt heeft men voortaan glashelder geluid en haarscherp beeld. Beeld? Inderdaad.. door de vervelende Covid-19 situatie worden de vieringen voortaan ook Live uitgezonden zodat iedereen de dienst kan mee volgen van thuis. Ook zijn er grotere volgschermen geplaatst voor achteraan en opzij mooi zicht te hebben. Het geluid werd uitgewerkt met de MSA-12X luidsprekers van BOSE. Dit zijn luidsprekers die men digitaal een gewenste richting en openingshoek geeft om alzo een perfecte spreiding te bekomen. Maar liefst 14 stuks zorgen voor een complete dekking, al dan niet dubbel of 3 voudig gestackt. Mooi afgewerkt in de juiste RAL-kleur zodat ze quasi niet opvallen in het geheel. Met een 3D simulatiepakket werd alles ontworpen, met SMAART meetsoftware werd alles mooi vlak ingeregeld en getuned.

Klik hier om meer over dit project te weten te komen.

Een muziekupgrade in de winkelstraten van Sint-Truiden

De Stad Sint-Truiden heeft hun bestaande BOSE geluidsinstallatie in de winkelstraten een grondige upgrade gegeven. Tussen de gezellige sfeermuziek weerklinken geautomatiseerde ‘boodschappen’ om de klant in tijden van Covid-19 alert te houden op de geldende maatregelen. Verder kan men via een remote connectie inloggen op het systeem om de installatie te bedienen. Keuze van muziek, volume instellingen, berichten lanceren, … deze dingen kunnen voortaan vanop afstand. Ook is er de mogelijkheid voorzien dat veiligheidsdiensten vanuit het crisislokaal kunnen ingrijpen op het systeem en prioritair kunnen omroepen.

winkelstraat sint truiden
GoalMine - Luminus Arena KRC Genk_2703_1

KRC GENK VERNIEUWD GELUIDSINSTALLATIE IN GALLERIJEN, LOUNGE EN THE CLUB.

KRC Genk heeft in 2010 hun volledige stadion uitgerust met BOSE LT Speakers. Men heeft de lijn nu doorgetrokken naar het binnengebouw en met BOSE Powermatch versterkers en BOSE audiomatrixen een digitaal DANTE netwerk uitgerold over de volledige site. Vanuit de vernieuwde regiekamer heeft met nu zicht op alle parameters van de installatie. Ook de CLUB kreeg een opfrisbeurt voor backround music, alsook de Lounge. De nieuwe reeks Designmax zorgt nu voor een glasheldere klank bij iedere presentatie.

PXL CONGRESS GOES LIVE AND HYBRID

PXL, de pionierscampus van Hasselt, stond voor een aantal grote uitdagingen tijdens de start van het nieuwe schooljaar. Tijdens de eerste lockdownperiode is er geluisterd en gebrainstormd naar wat de noden gaan zijn in het nieuwe normaal. Geen simpele opdracht, en vooral.. weinig tijd!

Tegen de heropening van de scholen en academiejaar was het systeem online: Via hun bestaand administratief pakket kan je je inschrijven voor allerhande opleidingen, seminaries en voordrachten. Je hebt de mogelijkheid om fysiek ter plaatse te gaan meevolgen (conform de maatregelen) of je kan ervoor kiezen om de sessie remote te volgen. Er is interactiviteit tijdens de sessie en men kan via ‘unieke deelnemerslinks’ beslissingen nemen voor het al dan niet attesteren van een deelnemer. Ook werd er voor de vragen in de zaal een draadloos microfoonsysteem voorzien zodat er geen gedoe is met kabels en bijkomend kan met via deze units ook ‘voting’ doen. Via 'multi streaming' kiezen voor verschillende vormen. Via ‘multi streaming’ wordt er zowel naar de buitenwereld gestreamd, maar ook bv. naar de naastliggende lokalen om het volk beter te kunnen spreiden over de zalen. Om het geheel gebruiksvriendelijk te maken werd alles op een Crestron systeem geïntegreerd met bediening via Touchscreen. Kortom… een compleet systeem.