De Heilig-Hartkerk van Winterslag is grondig gerenoveerd.

Het kerkbestuur koos voor een niet-alledaagse opstelling van de kerk, wat ineens voor een enorme uitdaging zorgde:

Een dwars-opstelling van de zitplaatsen en het altaar op de lange zijde en dit in combinatie met een zeer hoge nagalmtijd (9 seconden…) stelde Videocenter voor een leuke uitdaging.

Door middel van slechts 1 BOSE “steerable array” luidspreker, met een enorm brede openingshoek was het technisch net mogelijk om het publieke veld mooi gedekt te krijgen. Bijkomende uitdaging was dat hierdoor de luidspreker achter de spreker kwam te staan. Door middel van de klankzuil op 4m hoogte te plaatsen, konden we netjes over de spreker heen afstralen naar het publiek.

Samen met Dhr. Gino Moerman (Bose) werd het systeem geoptimaliseerd met Smaart meetsoftware zodat een optimale spreiding bekomen kon worden en dit met enkel 1 luidspreker voor het publiek!

De apparatuur is op een zeer elegante manier ingewerkt en afgewerkt zodat de installatie niet opvalt in de mooie architectuur van de kerk.

Met de Bose audiomatrix is de klank optimaal afgeregeld, zodat er geen ongewenste fluittonen optreden, en toch een zeer verstaanbaar niveau bereikt wordt.

Naast de geluidsinstallatie werden er ook twee grote flatscreens geplaatst, dit om de teksten en liederen duidelijk zichtbaar te maken voor het publiek.

Zowel op spraak als muzikaal is deze kerk nu een pareltje en ook een unieke referentie op akoestisch niveau voor de toegevoegde waarde van een “steerable array” duidelijk te demonstreren.